50 MILIJUNA KORAKA ZA EPILEPSIJU 2022.

Pomozite u podizanju razine svjesnosti o epilepsiji na

Međunarodni dan epilepsije!

Ponovno vas pozivamo vas da se pridružite kampanji „50 milijuna koraka za epilepsiju“.

Ova kampanja je nastala u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana epilepsije inicijativom Međunarodne udruge za epilepsiju (engl. International Bureau for Epilepsy, IBE).

Međunarodna udruga za epilepsiju (engl. International Bureau for Epilepsy, IBE) osnovana je 1961. godine i narasla je na gotovo 140 ogranaka u više od 100 zemalja diljem svijeta. Udruga je međunarodno priznato krovno tijelo koje predstavlja nacionalne organizacije za epilepsiju koje imaju poseban interes za poboljšanje društvenog stanja i kvalitete života osoba s epilepsijom i njihovih skrbnika. Hrvatska udruga za epilepsiju punopravna je članica IBE.

Međunarodni dan epilepsije posebna je manifestacija kojom se svake godine promiče svjesnost o epilepsiji u više od 140 zemalja. Svake godine, drugog ponedjeljka u veljači, ljudi se okupljaju kako bi proslavili i istaknuli probleme s kojima se suočavaju osobe s epilepsijom, njihove obitelji i njegovatelji. Međunarodni dan epilepsije 2022. godine održat će se u ponedjeljak, 14. veljače. Ovo je dan za sve, bez obzira na to gdje se nalazili, koliko je mala vaša grupa ili veliko vaše područje, bez obzira usredotočujete li se na medicinske ili socijalne aspekte bolesti.

Epilepsija zahvaća 50 milijuna osoba diljem svijeta. Kako bismo podignuli razinu svjesnosti o epilepsiji i prikupili ključna sredstva za organizacije za epilepsiju diljem svijeta, molimo vas da nam pomognete prijeći 50 000 000 koraka uoči Međunarodnog dana epilepsije!

Koraci će se brojati od ponedjeljka, 10. siječnja do ponedjeljka, 14. veljače 2022.

Dijelite svoje dovršene korake i pratite ukupan broj koraka na 50MillionSteps.org.

Pridružite se ili organizirajte šetnju i pomozite prijeći 50 milijuna koraka – korak za svaku osobu u svijetu pogođenu epilepsijom. Potaknite svoje prijatelje, obitelj ili susjede na šetnju s vama. Možete postaviti i izazov da svakog dana kampanje prevalite 10 000 koraka, otrčite svoju prvu utrku od 5 kilometara ili se čak odlučite popesti na planinu!

Vrijeme je za natjecanje!

Održava se zabavno natjecanje za sve sudionike u izazovu #50MilionSteps. Nagrade u vrijednosti od 250 dolara bit će dodijeljene za najsmješnije korake, najbolje korake beba, najslađe korake kućnih ljubimaca i najbolje plesne korake! Za priliku za pobjedu, podijelite svoj videoisječak uz hashtag između ponedjeljka, 10. siječnja i ponedjeljka, 14. veljače.

Kako brojati svoje korake? Sve osobe koje imaju pametni telefon ili uređaj koji služi brojanju koraka (pedometar, step tracker) mogu svakodnevno lako pratiti svoje korake. Ostali sudionici mogu također jednostavno procijeniti svoje korake na sljedeći način: na 1 kilometar prosječno ima 1350 koraka što znači da će prosječna osoba postići oko 5000 koraka ako prijeđe udaljenost od nešto više od 3,8 kilometara.

Priključite se jer bi Vaša šetnja mogla biti i prilika za prikupljanje neophodnih financijskih sredstava i za nas, vašu nacionalnu udrugu za epilepsiju.

Kratku brošuru o načinima na koje se možete uključiti možete pronaći ovdje:

Želimo da nam pomognete u obilježavanju Međunarodnog dana epilepsije! Progovorimo jednim globalnim glasom.