Međunarodna aktivnost

Hrvatska udruga za epilepsiju  je član Međunarodnog biroa za epilepsiju koji okuplja 92 punopravne organizacije širom svijeta, od kojih je 35 u Europi. Godine 2011. ova je organizacija obilježila 50. obljetnicu na Kongresu o epilepsiji koji je bio održan u Rimu. Naša Udruga aktivno je sudjelovala i predstavila se posterom.

              

 

Prvi Europski dan epilepsije

 14. veljače 2011. se u Europskom parlamentu u Strasbourghu promovirao po prvi put Europski dan epilepsije. Predstavnica Hrvatske udruge za epilepsiju bila je gđa Sanja Kobešćak koja je razgovarala je s organizatoricom događanja gđom. Ann Little, te je uspostavila i neposredan kontakt   sa  gđom. Glenis Willmott, članicom EU Parlamenta iz Velike Britanije koja je zadužena i za praćenje zdravstvene i socijalne skrbi u  Republici Hrvatskoj. Gđa. Willmott je upoznata s kojim se sve teškoćama susreću osobe s epilepsijom u Hrvatskoj, te koje su potrebe same Udruge za epilepsiju. Upoznata je i s aktivnostima koje provodi naša Udruga s ciljem da bi se djeci i osobama s epilepsijom olakšala njihova svakodnevnica i potrebe u društvu.

         

 

Radionica„Treating and Living with Epilepsy“

 U Briselu je 2011. u organizaciji EU održana radionica “Treating and Living with Epilepsy”. Među ostalim nazočni su bili gđa Glenis Willmott. ENVI MEP’s; gđa. Ann Little, Executive Director of IBE; gosp.Mike Harnor,Trustee and Executive member of the Greater Manchester Neurological Alliance, gosp.Giorgio Lo Russo,“Claudio Munari“,Epilepsy Surgery Center of Niguarda Hospital iz Milana; Michel Baulac, Vice President of the ILAE; Stephanie Dovergne, osoba s epilepsijom  iz Francuske. Predstavnica naše Udruge imala je zapaženu oralnu prezentaciju o tome kako posebno dresirani pas može pomoći osobi s epilepsijom (“Frida – Assistent Dog for Epilepsy”).

               

 

 

 

 

 

 

 

 

Službena stranica Hrvatske udruge za epilepsiju