SUDJELOVANJE HRVATSKE UDRUGE ZA EPILEPSIJU NA AKADEMIJI ZAKLADE „ŽUTA TOČKA“

Hrvatska udruga za epilepsiju sudjelovala je u edukacijskom programu pod nazivom „Akademija Žuta točka“ u razdoblju od 30.01. do 23.02.2023. godine. Aktivno sudjelovanje među 18 izabranih Udruga omogućilo nam je osvajanje natječaja „Žute točke“ na koji smo se prijavili već dobro poznatim promotivnim videom HUE, a za polaznika je izabran Fabijan Đumbir.

Zaklada Žuta točka pokrenuta je kao projekt za izgradnju filantropske i fundraising kulture u Republici Hrvatskoj te jačanje kapaciteta neprofitnih organizacija i udruga. Fundraising najjednostavnije možemo definirati kao prikupljanje financijskih sredstava od donatora u svrhu provođenja aktivnosti i ostvarivanja ciljeva neprofitnih organizacija. Program edukacije i mentorstva za pokretanje donacijskih aktivnosti proveden je kroz 6 modula iz područja općih kompetencija fundraisinga i filantropije, strateškog planiranja, liderstva i javnog nastupa, komunikacije i brendiranja, upravljanja financijama u neprofitnom sektoru te odnosa s donatorima. Cijeli program zaokružen je sudjelovanjem na Fundraising pitchu (natjecanju) za donatore iz poslovnog sektora održanog 31.03.2023., a za najbolje programe donatori su osigurali financijsku potporu. HUE predstavila je svoju donacijsku kampanju za realizaciju Edukacijsko-rekreacijskog kampa za djecu i adolescente s epilepsijom.

Iako na završnom natjecanju nismo osigurali pobjedu, dobili smo vrijednije od toga – usvojili smo znanja i vještine kako kao Udruga postati financijski održivi, povećati utjecaj u društvu, poboljšati komunikaciju u javnosti i postići veću razinu transparentnosti, upoznali smo se sa radom drugih Udruga i međusobno razmijenili iskustva. Obzirom na već postojeću motivaciju, entuzijazam, projekte i ljudske resurse, usvojena ćemo znanja usmjeriti ka što boljoj realizaciji ideja, želja, ciljeva i misija Udruge, kao i realizaciji nadolazećih aktivnosti.

Posebnu zahvalu za kraj želimo uputiti organizatorima i izvrsnim edukatorima; Mladenka Majerić, Gordanu Novaku, Đurđici Mostarčić, Katarini Leko, Meliti Pavlek i Maji Glavaš Vodopiji. Svojim entuzijazmom, stručnosti, nesebičnim prenošenjem znanja, pristupačnosti, a prije svega ljudskosti i pozitivnom energijom, omogućili su nam da ovo divno iskustvo upišemo duboko u lijepa sjećanja, a stečena znanja nastavimo implementirati u budućem radu Udruge. 💜💜💜💜💜