POZIV NA MANIFESTACIJU „BICIKLIRAJ ZA EPILEPSIJU!“  – 12. lipnja 2022.

Poštovani i dragi svi,

posebno nam je zadovoljstvo pozvati vas na sudjelovanje u tradicionalnoj manifestaciji „Bicikliraj za epilepsiju!“ koja će se održati 12. lipnja 2022. godine.

Manifestacija će se održati u sklopu projekta „EpiPro“ – programa kontinuiranog poboljšanja kvalitete života oboljelih od epilepsije. U sklopu ovoga projekta kroz cijelu su godinu planirane aktivnosti kojima se podiže razina svjesnosti o epilepsiji i djeluje na otklanjanju stigme koja prati osobe s epilepsijom.

Središnja manifestacija „Bicikliraj za epilepsiju!“ će se odvijati u nedjelju 12. lipnja, okupljanjem i prigodnim skupom na Europskom trgu u Zagrebu, uz štand s edukacijskim i promotivnim materijalima, u periodu od 11:00-14:00 sati. U 12:00 sati počinje povorka biciklista koja će se kretati sljedećom rutom: Europski trg – Vlaška ulica – Palmotićeva ulica – Boškovićeva ulica – Hebrangova ulica – Trg Republike Hrvatske – Masarykova ulica – Ulica Nikole Tesle – Zrinjevac – Trg Josipa Jurja Strossmayera (istočna strana) – Ulica Pavla Hatza – Draškovićeva ulica – Šoštarićeva ulica – Trg Josipa Langa – Branjugova ulica – Vlaška ulica – Europski trg.  Prilikom najave događaja sudionici skupa i vožnje biciklom bit će pozvani da odjenu i ponesu nešto ljubičaste boje u znak podrške osobama s epilepsijom dok će se na štandu dijeliti majice, bedževi, narukvice i drugi prigodni ljubičasti predmeti. U 12:45 sati će se održati prigodni, popratni plesni program – Zumba® master class.

Posebna nam je čast i zadovoljstvo što se ovogodišnja manifestacija odvija pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske i  Gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića, čime je manifestacija stavljena na razinu javnozdravstvene akcije od nacionalne vrijednosti.

Ovogodišnji organizatori su:

Hrvatska udruga za epilepsiju

Hrvatska liga protiv epilepsije

Referentni centar Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske za epilepsiju, pridruženi ERN EpiCARE centar

Referentni centar Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske za preoperativnu obradu bolesnika s epilepsijom

Referentni centar Ministarstva zdravstva za epilepsije i konvulzivne bolesti razvojne dobi

Hrvatsko društvo za dječju neurologiju HLZ

Hrvatsko društvo za EEG i kliničku neurofiziologiju HLZ

Odjel za dječju neurologiju Klinike za pedijatriju KBC Sestre milosrdnice, pridruženi ERN EpiCARE centar

Dravet sindrom Hrvatska

Pozivamo Vas da nam se pridružite na manifestaciji „Bicikliraj za epilepsiju!“ 2022. kako bismo, kao i prethodnih godina, uspješno širili znanje i svjesnost o epilepsiji  te pružali podršku osobama s epilepsijom! Zahvaljujemo svim donatorima i sponzorima bez kojih naše višegodišnje djelovanje i prepoznatljivi projekti od javno-zdravstvene važnosti ne bi bili mogući niti ostvarivi https://www.epilepsija.hr/?page_id=3185.

Veselimo se skorom druženju na Europskom trgu u Zagrebu!