HRVATSKU UDRUGU ZA EPILEPSIJU DANAS JE PRIMIO PREDSJEDNIK REPUBLIKE HRVATSKE ZORAN MILANOVIĆ

S velikim ponosom i zahvalnošću, objavljujemo kako nas je danas na sastanak primio Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u Uredu predsjednika. Uz predsjednika je bio prisutan i izv.prof.dr.sc. Željko Jovanović.


Čast nam je da je upravo naša udruga primila poziv na sastanak povodom obilježavanja Svjetskog dana bolesnika, odnosno nadolazećih dana, Međunarodnog dana epilepsije i Nacionalnog dana oboljelih od epilepsije koji se ove godine održavaju u ponedjeljak 14. veljače.
Hrvatsku udrugu za epilepsiju su predstavili njeni medicinski i nemedicinski članovi u sastavu: prim. Ana Sruk, dr.med., specijalist neurologije-uži specijalist epileptologije, Predsjednica Hrvatske udruge za epilepsiju; Latica Friedrich, dr.med., specijalist neurologije-uži specijalist epileptologije; dr.sc. Monika Kukuruzović, dr.med., specijalist pedijatar, subspecijalist pedijatrijske neurologije; prim. Matilda Kovač Šižgorić, dr.med., specijalist pedijatar, subspecijalist pedijatrijske neurologije; Maja Bokunić; mr.sc. Sanja Kobešćak, prof. defektolog; Veselka Šoštarić; Damir Đurić.


U ugodnoj atmosferi predstavili smo Predsjedniku RH 25-godišnji rad HUE koji je temeljno posvećen unapređenju kvalitete života osoba s epilepsijom i njihovih bližnjih, prepoznavanju potreba osoba s epilepsijom i sagledavanju psihosocijalnih aspekata epilepsije. Dotakli smo se važnih tema poput stigme koja je još uvijek prisutna, kako u djece školske dobi do odraslih osoba na radnim mjestima; mogućnosti liječenja u RH, poteškoća u registraciji pojedinih lijekova i uspjesima hrvatskih neurokirurških centara; naših važnih projekata kao što edukacijsko-rekreacijski kampovi za djecu s epilepsijom i projekt edukacije nastavnika u osnovnim i srednjim školama; važnosti sporta i pozitivnog stava; uspješne mogućnosti ostvarivanja roditeljske uloge; važnosti izgrađivanja pozitivnih stavova od najranije dobi u vrtiću i kasnije u školskoj dobi; uloge terapijskog psa (s nama je bila Nina); suradnji s Međunarodnom udrugom za epilepsiju (IBE) čija smo punopravna članica, nagrade „International Golden Light Awards 2021“ ili u slobodnom prijevodu „Međunarodne nagrade Zlatno svjetlo“ koju je u 2021.g. primila naša kandidatkinja.
Kroz ovaj sastanak smo željeli da svatko od prisutnih sažeto prikaže neku od naših djelatnosti, osobnih iskustava ili poteškoća na koje u radu ili kroz život prolazimo. Zahvaljujemo Predsjedniku RH Zoranu Milanoviću na iskazanom razumijevanju i podršci osobama s epilepsijom!


IZVOR FOTOGRAFIJA: „Ured Predsjednika RH, Tomislav Bušljeta“.