50 MILIJUNA KORAKA ZA EPILEPSIJU

Pozivamo vas da se pridružite kampanji „50 milijuna koraka za epilepsiju“ koja je nastala inicijativom Međunarodne udruge za epilepsiju (engl. International Bureau for Epilepsy) čija je Hrvatska udruga za epilepsiju punopravna članica.

Pridružite se ili organizirajte šetnju i pomozite prijeći 50 milijuna koraka – korak za svaku osobu u svijetu pogođenu epilepsijom. Potaknite svoje prijatelje, obitelj ili susjede na šetnju s vama. Možete postaviti i izazov da svakog dana kampanje prevalite 10 000 koraka, otrčite svoju prvu utrku od 5 kilometara ili se čak odlučite popesti na planinu!

Počevši od ponedjeljka, 4. siječnja i završavajući na Međunarodni dan epilepsije 2021. – ponedjeljak 8. veljače, koračamo kako bismo podigli svjesnost, poboljšali vidljivost i povećali razumijevanje epilepsije.

Potičemo vas da podijelite s nama detalje vašeg planiranog događaja ili na poveznici https://50millionsteps.org/ na kojoj možete i dodatno detaljno proučiti cijelu kampanju.  Sjetite se i podijeliti svoje planove i napredak na društvenim mrežama pomoću hashtaga # 50MillionSteps jer za sve koji se pridruže, moguće je osvojiti i 4 nagrade od po 250 dolara! Za sudjelovanje je dovoljno podijeliti svoj video na društvenim mrežama s hashtagom #50MillionSteps između ponedjeljka, 4. siječnja u 8:00 i ponedjeljka 8. veljače u 20:00. Nagrade će se dodijeliti za sljedeće kategorije:

1. Najsmješniji koraci – to bi mogao biti skok na jednoj nozi, hodanje na štulama ili šetnja u smiješnom kostimu!

2. Najslađi koraci kućnih ljubimaca – uključite vašeg ljubimca, bilo da imate mačku, papagaja ili ponija, u podizanje svjesnosti o epilepsiji!

3. Najbolji dječji koraci – svatko može sudjelovati u izazovu 50 milijuna koraka, bio on velik ili mali. Vaš mališan možda nije previše stabilan na nogama, ali svaki korak je važan!

4. Najbolji plesni koraci – ne morate biti primabalerina da biste impresionirali svojim plesnim koracima, podijelite svoje poteze!

Kako brojati svoje korake? Sve osobe koje imaju pametni telefon ili uređaj koji služi brojanju koraka (pedometar, step tracker) mogu svakodnevno lako pratiti svoje korake. Ostali sudionici mogu također jednostavno procijeniti svoje korake na sljedeći način: na 1 kilometar prosječno ima 1350 koraka što znači da će prosječna osoba postići oko 5000 koraka ako prijeđe udaljenost od nešto više od 3,8 kilometara.

Priključite se jer bi Vaša šetnja mogla biti i prilika za prikupljanje neophodnih financijskih sredstava i za nas, vašu nacionalnu udrugu za epilepsiju.