BICIKLIRAJ ZA EPILEPSIJU 2024.

Poštovani i dragi svi,

posebno nam je zadovoljstvo pozvati Vas na sudjelovanje u tradicionalnoj manifestaciji „Bicikliraj za epilepsiju!“ koja će se održati u nedjelju, 24. ožujka 2024. godine, povodom obilježavanja Ljubičastog dana – dana podrške osobama s epilepsijom.

U razdoblju od 11:00 do 14:00 sati prigodno ćemo se okupiti na Europskom trgu u Zagrebu, uz štand s edukacijskim i promotivnim materijalima. U 11:30 će Ljubičastu himnu izvesti djeca s epilepsijom i Glazbena škola El Musicante uz puštanje ljubičastih balona. U 12:00 sati počinje povorka biciklista koja će se kretati sljedećom rutom: Europski trg – Vlaška ulica – Palmotićeva ulica – Boškovićeva ulica – Hebrangova ulica – Trg Republike Hrvatske – Masarykova ulica – Ulica Nikole Tesle – Zrinjevac – Trg Josipa Jurja Strossmayera (istočna strana) – Ulica Pavla Hatza – Draškovićeva ulica – Šoštarićeva ulica – Trg Josipa Langa – Branjugova ulica – Vlaška ulica – Europski trg.  U 12:40 sati će se održati prigodni, popratni plesni program – Zumba® Master Class.

Posebna nam je čast i zadovoljstvo što se ovogodišnja manifestacija odvija pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske i  Gradonačelnika Grada Zagreba, čime je manifestacija stavljena na razinu javnozdravstvene akcije od nacionalne vrijednosti.

Pozivamo Vas da nam se pridružite, odjenete i/ili ponesete neki predmet ljubičaste boje u znak podrške osobama s epilepsijom, a mi ćemo na štandu dijeliti majice, bedževe, narukvice i druge prigodne ljubičaste materijale. Zajedno možemo bolje i uspješnije širiti znanje i svjesnost o epilepsiji te rušiti predrasude!

Zahvaljujemo svim donatorima i sponzorima bez kojih naše višegodišnje djelovanje i prepoznatljivi projekti od javno-zdravstvene važnosti ne bi bili mogući niti ostvarivi.

Veselimo se skorom druženju na Europskom trgu u Zagrebu!

ORGANIZATORI MANIFESTACIJE:

Hrvatska udruga za epilepsiju

Hrvatska liga protiv epilepsije

Referentni centar Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske za epilepsiju, pridruženi ERN EpiCARE centar

Referentni centar Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske za preoperativnu obradu bolesnika s epilepsijom

Referentni centar Ministarstva zdravstva za epilepsije i konvulzivne bolesti razvojne dobi

Hrvatsko društvo za dječju neurologiju HLZ

Hrvatsko društvo za EEG i kliničku neurofiziologiju HLZ

Odjel za dječju neurologiju Klinike za pedijatriju KBC Sestre milosrdnice, pridruženi ERN EpiCARE centar

Dravet sindrom Hrvatska