INTERNATIONAL GOLDEN LIGHTS AWARDS 2021/ČESTITAMO VESELKI ŠOŠTARIĆ NA OSVAJANJU NAGRADE ZLATNO SVJETLO

Međunarodna udruga za epilepsiju (engl. International Bureau for Epilepsy – IBE) i ove je godine dodijelila nagrade osobama s epilepsijom i osobama koje o njima skrbe, koje se u svojoj zajednici ističu značajnim doprinosom u podizanju svjesnosti o epilepsiji.  Nagrade su nazvane „ International Golden Light Awards“ ili u slobodnom prijevodu „Međunarodne nagrade Zlatno svjetlo“, što se odnosi na osobe koje u svojim zajednicama predstavljaju „sjajno svjetlo“  drugim osobama u životnom putu s epilepsijom odnosno na one koje “epilepsiju izvode iz sjene na svjetlo”.

Više detalja o dodjeljivanju nagrada: https://www.ibe-epilepsy.org/goldenlightawards2021/

Ove nagrade su prilika za prepoznavanje i nagrađivanje mladih ljudi pogođenih epilepsijom – bilo zato što sami boluju od epilepsije ili su značajno pozitivno utjecali na živote drugih osoba s epilepsijom.

Ove je godine nagradu osvojilo 19 sjajnih kandidata, među njima i Veselka Šoštarić, kandidatkinja Hrvatske udruge za epilepsiju.  Nagrade će biti dodijeljene tijekom “Dana IBE” na 34. međunarodnom kongresu o epilepsiji u rujnu. I sami ćete moći pohađati virtualni simpozij i imati priliku čuti kandidate kako prepričavaju svoje izvanredne priče i primaju nagradu (detaljne informacije u narednim objavama).

Koristimo priliku da još jednom čestitamo Veselki čiju priču možete pročitati ovdje:

https://www.ibe-epilepsy.org/wp-content/uploads/2021/07/Veselka-Sostaric.pdf