POZIV NA OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOG DANA EPILEPSIJE I NACIONALNOG DANA OBOLJELIH OD EPILEPSIJE 2018

Poštovani i dragi svi,International-Epilepsy-Day-Initiatives-IBE

s izrazitim zadovoljstvom pozivamo vas na prvo zajedničko obilježavanje Međunarodnog dana epilepsije i Nacionalnog dana oboljelih od epilepsije koje će se održati u ponedjeljak 12. veljače 2018.g. u prostorima Tribine Grada Zagreba – Kaptol 27, s početkom u 13.00 sati.

Manifestacija se održava u organizaciji Hrvatske udruge za epilepsiju, Hrvatske lige protiv epilepsije, Referentnog centra Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske za epilepsiju, Referentnog centra Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske za preoperativnu obradu bolesnika s epilepsijom, Hrvatskog društva za EEG i kliničku neurofiziologiju HLZ te Odjela za dječju neurologiju Klinike za pedijatriju KBC Sestre milosrdnice.

Povodom navedene manifestacije, pripremili smo niz popratnih sadržaja uključujući i edukacijski dio kojim će se pokriti najvažnije činjenice o epilepsiji i davanju prve pomoći kod epileptičkih napadaja, što su znanja koja bismo svi trebali imati, a ove godine imamo čast da naši posebni gosti budu policijski djelatnici PU Zagrebačke s obzirom da se radi o populaciji  koja se često u svom svakodnevnom radu susreće s osobama koje imaju epilepsiju te su za njih ova znanja također od velike važnosti.

PROGRAM: 

13.00 -13.10  Ana Sruk, dr.med.: Pozdravna riječ predsjednice Hrvatske udruge za epilepsiju u ime  organizatora

Edukacijski dio:

13.10 -13.25 Prof.dr.sc. Željka Petelin Gadže: Najvažnije činjenice o epilepsiji

13.25 -13.40 Prof.dr.sc. Silvio Bašić: Prva pomoć kod epileptičkog napadaja

13.40-13.55 Doc.dr.sc. Maša Malenica: Karakteristike epilepsije dječje dobi

13.55-14.10 Prof. dr.sc. Ivan Bielen: Epilepsija i vozačka dozvola

Nastavak programa:

  1. 10 -14.30 Predstavljanje edukativnih crtanih filmova o epilepsiji (Campi – maskota Međunarodnog dana epilepsije)

14.30-14.45 Dodjela nagrada povodom foto natječaja „Život je lijep“

15.00 -16.00 Redovita godišnja Skupština Hrvatske udruge za epilepsiju

Radujemo se vašem dolasku  te se nadamo odazivu naših članova i svih drugih zainteresiranih osoba u što većem broju, kako bismo svi zajedno, značajno doprinijeli podizanju razine svijesti i znanja o epilepsiji, što je presudno za poboljšanje kvalitete života osoba s epilepsijom.