IZVJEŠTAJ NA TEMU RADIONICE „ VRIJEDNOST – PERSPEKTIVE I PRIORITETI PACIJENTA“, LISABON 2018.

IMG-20180513-WA0009Dana 17. i 18. travnja 2018. godine održana je radionica u organizaciji EFNA-e (European Federation of Neurological Association) – krovne organizacije neuroloških udruga u Europi čiji je član i Međunarodni biro za epilepsiju (International Bureau for epilepsy – IBE) kojem je prisustvovala i naša Udruga kao članica IBE-a.

Radionica je održana u  prostorima Champalimaud fondacije – medicinskog centra za dijagnostiku i istraživanje u Lisabonu na temu „Vrijednost – perspektive i prioriteti pacijenta“.

Skup je osmišljen kako bi udružio zagovornike neuroloških pacijenata iz čitave Europe (poput volontera Hrvatske udruge za epilepsiju) u zajedničkom cilju osnaživanja prava pacijenata i promicanja njihovog angažmana u procesu donošenja odluka u okviru liječenja, s naglaskom na glavne mjere ishoda liječenja od strane samih bolesnika te integraciju tih saznanja u pronalasku novih tehnologija i mogućnosti terapije.

Smatramo da je iznimno važno da su i volonteri Hrvatske udruge za epilepsiju prisustvovali ovoj radionici kako i sami dijelimo iste ciljeve –  informiranje i promicanje znanja među osobama s epilepsijom, njihovim obiteljima i javnosti, kao i poticanje aktivne uloge pacijenta u procesu donošenja odluka i liječenja.