OBILJEŽILI SMO MEĐUNARODNI DAN EPILEPSIJE I NACIONALNI DAN OBOLJELIH OD EPILEPSIJE 2018.!

Dana 12. veljače 2018.g., zajednički smo obilježili Međunarodni dan epilepsije i Nacionalni dan oboljelih od epilepsije u prostorima Tribine Grada Zagreba – Kaptol 27.

Manifestacija se održala u organizaciji Hrvatske udruge za epilepsiju, Hrvatske lige protiv epilepsije, Referentnog centra Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske za epilepsiju, Referentnog centra Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske za preoperativnu obradu bolesnika s epilepsijom, Hrvatskog društva za EEG i kliničku neurofiziologiju HLZ te Odjela za dječju neurologiju Klinike za pedijatriju KBC Sestre milosrdnice.

preview (1)

 

 

 

 

 

(prof.dr.sc. Ivan Bielen, doc.dr.sc. Maša Malenica, dr.sc. Željka Josipović-Jelić, prof.dr.sc. Silvio Bašić, dr. Ana Sruk, prof.dr.sc. Željka Petelin Gadže, dr.sc. Ružica Palić Kramarić)

U sklopu manifestacije, održan je edukacijski dio o  najvažnijim činjenicama o epilepsiji i prvoj pomoći kod epileptičkih napadaja, predstavljeni su edukativni crtani filmovi o epilepsiji – Kampi – maskota Međunarodnog dana epilepsije (http://www.epilepsija.hr/?p=2427) te su dodijeljene nagrade u sklopu foto natječaja „Život je lijep!“ (http://www.epilepsija.hr/?p=2437).

Bila nam je iznimna čast što su nam se pridružili, i pri tome istaknuli važnost ove tematike, predstavnici Ministarstva zdravstva – dr.sc. Ružica Palić Kramarić, dr.med. i Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba – dr.sc. Željka Josipović – Jelić, dr.med.

Zahvaljujemo se na odazivu svih naših članova, kolega i prijatelja te posebno na sudjelovanju policijskih službenika PU Zagrebačke koji su s velikom zanimanjem i interaktivno pratili predavanja. Nadamo se da ćemo stečena znanja primjenjivati u svakodnevnom životu  jer „Širenjem znanja o epilepsiji, rušimo predrasude!“.

Galerija fotografija: