LJUBIČASTI DAN – POZIV NA BICIKLIJADU 25.3.!

plakat 3Povodom Ljubičastog dana (26.ožujka) održavamo, sada već tradicionalnu 4. biciklijadu “Bicikliraj za epilepsiju!”. Cilj naše manifestacije bit će javno iskazivanje podrške oboljelim osobama koje su zbog epilepsije još uvijek stigmatizirane, edukacija javnosti i bolje razumijevanje bolesti.

Manifestacija počinje u nedjelju 25. ožujka, okupljanjem i prigodnim skupom na Europskom trgu u Zagrebu, uz štand s edukacijskim i promotivnim materijalima, u periodu od 11.00-14.00 sati. Biciklijada počinje točno u 12. 00 sati  i vozimo samim centrom Zagreba. U 13.00 sati započinje prigodni, popratni plesni program Zumba® MasterClass.

Sve sudionike manifestacije pozivamo da odjenu i ponesu nešto ljubičaste boje u znak podrške osobama s epilepsijom, a dijelit će se majice, bedževi, narukvice i drugi prigodni ljubičasti predmeti.

Više informacija možete saznati na: https://www.facebook.com/events/192921237978357/.

Posebna nam je čast i zadovoljstvo što se ovogodišnja manifestacija odvija pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović  i Gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, čime je manifestacija stavljena na razinu javnozdravstvene akcije od nacionalne vrijednosti.

 

Organizatori:

Hrvatska udruga za epilepsiju

Hrvatska liga protiv epilepsije

Referentni centar Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske za epilepsiju

Referentni centar Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske za preoperativnu obradu bolesnika s epilepsijom

Hrvatsko društvo za EEG i kliničku neurofiziologiju HLZ

Odjel za dječju neurologiju Klinike za pedijatriju KBC Sestre milosrdnice

 

Sponzori:

Alkaloid

Belupo

Medis

 

Uz pomoć: volontera Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta