MEĐUNARODNI DAN EPILEPSIJE 2016

WebsiteLogoSvake godine, drugog ponedjeljka u veljači, obilježava se Međunarodni dan epilepsije (International Epilepsy Day) zajedničkom inicijativom International Bureau for Epilepsy (IBE) i International League Against Epilepsy (ILAE).

To je poseban događaj kojim se u više od 120 zemalja diljem svijeta promovira osviještenost o epilepsiji.  Toga dana ljudi se sakupljaju kako bi naglasili i istaknuli probleme s kojima se osobe s epilepsijom, članovi njihovih obitelji i ostale osobe koje o njima brinu svakodnevno susreću.

Ove godine Međunarodni dan epilepsije obilježavamo 08. veljače. Ovo je dan za sve, bez obzira na to gdje se nalazite, bez obzira koliko je vaša grupa mala ili vaše područje veliko, bez obzira na to da li ste fokusirani na medicinske ili socijalne aspekte bolesti.

Cilj je proslaviti Međunarodni dan epilepsije i obraćati se jednim globalnim glasom.

U tu svrhu pozvani ste da podržite Epilepsy day online objavljujući informacije kako ćete obilježiti taj dan koristeći hashtag #EpilepsyDay u društvenim medijima ili prisustvujući nekom od događaja #EpilepsyDayEvents.

Ove godine u svrhu obilježavanja Međunarodnog dana epilepsije, IBE je na svojim stranicama objavila fotonatječaj na temu „Yes, I can“(“Da, mogu”). Prijavljene fotografije odražavaju postignuća u prevladavanju prepreka ili uspjeh unatoč postojećim preprekama. Cjelokupnu fotogaleriju s doista zadivljujućim fotografijama možete pogledati na slijedećoj poveznici : http://epilepsy.org/gallery/